onsdag 20. oktober 2010

Forbrenning

Ikke le av meg nå, jeg lurer virkelig på dette!
Når man trener, så forbrenner man fett. Men hva betyr egentlig forbrenning? Hvor blir det Egentlig av fettet? Blir det til bæsj? Hvordan får isåfall bæsjen seg fra sideflesket til tarmene?
På forhånd takk for svar!

12 kommentarer:

  1. Det blir nok ikke til bæsj gjertrud. Men du vet at du svetter? noe av det blir på en måte "forbrent" slik, men jeg sal være ærlig. vet ikke om hvordan det forekommer. Det jeg vet et at dt skjer innideg fordi du bruker "fettet" til energigrunnlag og slikt no. Vet aldeles ikke hvordan det skjer. kan spørre mamma eller pappa, men gidder ikke.

    SvarSlett
  2. Hvis ikke maten min (sjokoladen min) blir omdanna til fett, betyr det da at det er sjokolade og ikke sjokoladefett i mine omvendte armmuskler?

    SvarSlett
  3. sjokoladen blir vel heller ikke så veldig omdanna til fett. det e vel heller fettet i sjokoladen som løser seg opp å trekkes inn i kroppen din og legges som et energilager rundt dine vakre armmuskler? or what lissm

    SvarSlett
  4. Åh, min Signe, du får det til å klinge like vakkert som Liszt!

    SvarSlett
  5. når du bevege dæ brukes det jo av fettlageran på kroppen som en energikilde. Akkurat som at du treng ved i en ovn, treng vi også fett for å holde oss i bevegelse. Når vi beveg oss blir dissan fettlagran mindre, men når du spis sjokolade holdes dissan fettlagran vedlike.

    SvarSlett
  6. Men når man legger ved i en ovn blir den ikke bare borte. Det blir aske igjen og det kommer røyk ut. Det kommer ikke røyk ut av meg når æ trener. Ikke at æ trener, men... heh

    SvarSlett
  7. Du svette jo! Og fettmengden minskes jo, akkurat som at det blir jo "mindre" volum i et bål når det brennes! Selvfølgelig kan du ikke trene høyrefot og forvente at du skal miste ALT fettet der. Når den e ferdig med så mye fett som du kan miste på høyrefoten miste du jo fett på andre dela av kroppen.

    SvarSlett
  8. Men asken da. Den kaster vi vel ut av ovnen også blir den til jord. Har jeg masse jord inni meg? Eller kastes asken ut? Blir asken til bæsj? Er det noen inni meg som kaster den inn i tarmen min liksom? Eller bare ligger den der som en bonus til makken?

    SvarSlett
  9. asken? Det e jo ikke snakk om no aske, det e snakk om fettet som faktisk IKKE forbrennes. Det som faktisk forbrennes brukes til å få de forskjellige cellan dine i kroppen i bevegelse. Dem forsvinn jo ikke, men blir omdanna til energi. Du får jo ikke ASKE i kroppen når du trene, da forbrenn du (det omdannes til energi som du bruke når du bevege dæ) fettet. Du kan da ikke komme med usaklige kommentara som bæsj og aske i en sånn her diskusjon

    SvarSlett
  10. Åh du e kjedelig! æ like bæsj!

    SvarSlett
  11. æ like og bæsj, men æ like det mest i magen, do, tarmen og rumpa, ikke i arman...

    SvarSlett
  12. Jajaja, ok, men nu skal æ være seriøs igjen. Betyr det at fett bare e vann? damp?

    SvarSlett